AbracaAdabrá.Ediciones

יום חמישי, 10 בנובמבר 2022

la suma de los divisores de 496 que es un número perfecto

 496


חכמה 1, 

בינה 2, 

דעת 4 (סיכום כח"ב)

חסד 8 (שמונה בחי' שמן, מעבר לשובע)

גבורה 16, 

תפארת 31 = אל

נצח 62, 

הוד 124 = עדן

יסוד 248 = אברהם (בחי' ברית מילה) = רמח = חמר (+ ו' מידות, מגלם חומר)

מלכות = 496


תבונה 992 = [שמ' לג,יד] וַיֹּאמַר  פָּנַי יֵלֵכוּ, וַהֲנִחֹתִי לָךְ = (דב' יא,לא) עֹבְרִים אֶת-הַיַּרְדֵּן = (ש"א טו,יד) אֲשֶׁר אָנֹכִי שֹׁמֵעַ = (מ"ב ג,ו) אֶת-כָּל-יִשְׂרָאֵל = (יש' כד,כא) יִפְקֹד יְהוָה עַל-צְבָא הַמָּרוֹם בַּמָּרוֹם {וְעַל-מַלְכֵי הָאֲדָמָה, עַל-הָאֲדָמָה = 416 = תיו, דהי' מלכות} = (אסתר א,יז) כִּי-יֵצֵא דְבַר-הַמַּלְכָּה עַל-כָּל-הַנָּשִׁים

יום שלישי, 1 בנובמבר 2022

רפואה ממי המבול

 

רפאני י-הוה וארפא הושיעני ואושעה = 1494 = 


וַיְהִי, לְשִׁבְעַת הַיָּמִים; וּמֵי הַמַּבּוּל, הָיוּ עַל-הָאָרֶץ.(בראשית, ז,י)
2.וְאָנֹכִי, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, רֹגַע הַיָּם, וַיֶּהֱמוּ גַּלָּיו; יְהוָה צְבָאוֹת, שְׁמוֹ.(ישעיהו, נא,טו)

יום שלישי, 18 באוקטובר 2022

אל נא רפא נא לה

 

 

 

משה איננו הראשון המתפלל לרפואה. כבר הקדים אותו אברהם בספר בראשית פרק כ פסוק יז: "ויתפלל אברהם אל האלהים וירפא אלהים את אבימלך ואת אשתו וכו' ". אלא ששם לא פורש נוסח התפילה ופה זו הפעם הראשונה בתנ"ך שמישהו מתפלל לרפואה ונוסח התפילה (מה שמכונה בלשון הפוסקים "טופס תפילה") ידוע לנו. הנוסח השני הוא תפילת חזקיהו (מלכים ב כ, ישעיהו לח) ושם לא רק תפילה לרפואה יש לנו, אלא גם הודיה כשנתרפא: "חי חי הוא יודך כמוני היום ... ונגינותי ננגן כל ימי חיינו על בית ה' ".שנזכה לקיום תפילה זו בקרוב. ראה גם ירמיהו יז יד: "רפאני ה' וארפא הושיעני ואושעה כי תהילתי אתה" שדווקא מקור זה נבחר כטופס התפילה שלנו בשמונה עשרה.

 

El na refa na lah

 

וַיִּצְעַק מֹשֶׁה אֶל ה' לֵאמֹר אֵל נָא רְפָא נָא לָהּ: (במדבר יב יג)

 

אוה"ח
אל נא נתכוון לשאול ממדת החסד כאומרו (תהלים נב) חסד אל, נא לשון בקשה ופיוס לעורר הרחמים, רפא נא פירוש עתה ולא יתעכב:

 

אלשיך:
כי בצעקי יורה כי מר לי מאד. וענין התפלה יהיה שאמר בבחינת אל שהיא מדת חסד וגם בבקשתי עם היותי נעלב שמורה שמחלתי לה. וז"א נא לשון בקשה שאני המבקש שהוא. א' מצדך כי עתה אל בעל החסד והב' מצדי שחטאה לי ואני מחלה פניך עליה ואומר נא לשון בקשה. יתחברו שני הדברי' ורפא נא. ושלישית והיא למענה כי צדקת היא וז"א לה:

צפנת פענח:
אל נא רפא נא לה.

ספרי שם: מפני מה לא האריך משה בתפילה וכו׳. ד״א לא זהו שמשה מתפלל והמקום שומע תפילתו, אלא כמ״ש (איוב כב, כח): ותגזר אומר ויקם לך. ואומר (ישעי׳ נח, ט): אז תקרא וד׳ יענה.

עי׳ תענית דף ח׳ ועמ״ש ברכות דף ל״ב ע״ב ע״ש בזה.

 

אבות דרבי נתן נוסח א פרק ט – אהרון מפגיע במשה

 

באותה שעה אמר לו אהרן למשה: משה אחי, כסבור אתה בעצמך שצרעת זו, על מרים נתונה? אינה נתונה אלא על בשרו של אבא עמרם! אמשול לך משל: למה הדבר דומה? לאחד שנתן גחלת לתוך ידו, אע"פ שהופכה ממקום למקום, מכל מקום בשרו נכוה. שנאמר: "אל נא תהי כמת". באותה שעה התחיל אהרן מפייס למשה. א"ל: משה אחי, כלום עשינו רעה עם אחד בעולם? א"ל: לאו. א"ל: ומה עם אחר בעולם לא עשינו רעה, אתה שאחינו אתה היאך נעשה עמך רעה? אבל מה אעשה, שגגה היא בינותינו. ברית שבינינו לבינך בטלנו, שנאמר: "ולא זכרו ברית אחים" (עמוס א ט). מפני ברית הכרותה בינינו שביטלנו נאבד את אחותנו?!2

 

באותה שעה עג משה עוגה קטנה ועמד בתוכה וביקש רחמים עליה ואמר: איני זז מכאן עד שתרפא מרים אחותי, שנאמר: אל נא רפא נא לה.

 

תיאור זה מזכיר כמובן את הסיפור על חוני המעגל (תענית פרק ג משנה ח). ובגמרא שם (דף כג ע"א) מוזכר חבקוק הנביא כתקדים למי שעג עוגה ועמד בתוכה, התפלל והפגיע (חבקוק ב א: "עַל מִשְׁמַרְתִּי אֶעֱמֹדָה וְאֶתְיַצְּבָה עַל מָצוֹר וַאֲצַפֶּה לִרְאוֹת מַה יְדַבֶּר בִּי וּמָה אָשִׁיב עַל תּוֹכַחְתִּי"). אך לפי מדרש זה, משה רבינו הוא הראשון, ממנו למד חבקוק הנביא, וממנו (או משניהם) למד חוני המעגל. לכך יש חשיבות רבה שכן בגמרא שם שמעון בן שטח רוצה לגזור נידוי על חוני המעגל, אך נמנע. ואפשר שהסיבה להימנעותו, הייתה גם בגלל דמותו של משה (ושל חבקוק) שעומדות ברקע. ראה בגמרא תענית שם. בין כך ובין כך, יש כאן עמידה ותפילה במפגיע. כך גם במדרש דברים רבה המובא להלן. וכל זה בתגובה לדבריו של אהרון. ללמדך, שאהרון, גם אם לא התפלל ישירות, משום שכפי שנראה בהמשך הוא נוגע בדבר, בכל זאת גרם למשה להתפלל תפילה קצרה, אך תקיפה. כך משתמע ישירות מפשוטם של פסוקים בלי כל מדרש

 

 

מברכות לד,א

"ואתנפל לפני ה' את ארבעים היום ואת ארבעים הלילה אשר התנפלתי וגו'" (דברים ט כה)

אתנפל" ו"התנפלתי" הוא מלשון פל"ל ותפילה. שים לב לכפל הלשון שם אשר מזכיר את כפל ה"נא" בפסוק שלנו. שם באריכות ופה בקצרה.

 

*******

מדרש שמואל (בובר) פרשה ד – הרופא כאיש האדמה

 

מעשה ברבי ישמעאל ורבי עקיבה שהיו מהלכין בחוצות ירושלים והיה עמהן אדם אחד. פגע בהם אדם חולה, אמר להן: רבותי, אמרו לי במה אתרפא. אמרו לו: קח לך כך וכך עד שתתרפא. אמר להן אותו האיש שהיה עמהן: מי הכה אותו בחולי? אמרו לו הקב"ה. אמר להן: ואתם הכנסתם עצמכם בדבר שאינו שלכם! הוא הכה ואתם מרפאין?!

 

אמרו לו: מה מלאכתך? אמר להן: עובד אדמה אני והרי המגל בידי. אמרו לו: מי ברא את האדמה? מי ברא את הכרם? אמר להם: הקב"ה. אמרו לו: ואתה מכניס עצמך בדבר שאינו שלך! הוא ברא אותו ואת אוכל פריין שלו?! אמר להן: אין אתם רואין המגל בידי? אילולי שאני יוצא וחורשו ומכסחו ומזבלו ומנכשו, לא העלה מאומה. אמרו לו: שוטה שבעולם, ממלאכתך לא שמעת מה שכתוב: "אֱנוֹשׁ כֶּחָצִיר יָמָיו כְּצִיץ הַשָּׂדֶה כֵּן יָצִיץ" (תהלים קג טו). כשם שהעץ אם אינו נזבל ומתנכש ונחרש אינו עולה, ואם עלה ולא שתה מים אינו חי והוא מת, כך הגוף הוא העץ, הזבל הוא הסם, איש אדמה הוא הרופא

***

A LA ZONA DEL PROLOGO DONDE DEFINIMOS SALUD
מקובל בשם הרמב"ם: שראשי התיבות של ב ר י א ו ת הם:

בולם רוגזו, ימעיט אוכלו וירבה תנועתו.

***

 

 


ויצעק משה אל י
-הוה לאמר: אל נא רפא נא לה = 1398 = 

דברים רבה פרשה ו: יג יג ד״א זכור כיון שראה משה מה הגיע לאחותו התחיל צווח ומתפלל עליה בכל לבו ונפשו (שם במדבר י״ב) אל נא רפא נא לה רבנן אמרי אמר משה רבש״ע כבר עשית אותי רופא אם אתה מרפא אותה הרי מוטב ואם לאו מרפא אני אותה,

 

 ד״א (שם במדבר י״ב) ויצעק משה אל ה׳ וגו׳ משל למה הדבר דומה לגבור שהיה הקולר בצוארו נפנה מאותו הקולר לאחר ימים ראה הקולר נתון בצוארו של אחר התחיל צווח אמרו לו מה לך צווח אמר להן אי אתם יודעים אני יודע באיזה צער הוא נתון כך היה הקולר בצוארי ואני יודע באיזה צער הוא נתון כך היה משה צווח אמר לו הקב״ה מה לך צווח אמר לפניו רבש״ע אני יודע באיזה צער היא נתונה שאני זכור השלשלת שהיתה ידי לתוכה מנין שנאמר (שמות ד) והנה ידו מצורעת כשלג כיון שנתפלל משה עליה ריפא אותה הקב״ה מנין שנאמר (במדבר יב) והעם לא נסע עד האסף מרים לפיכך היו זכורין מה הגיע למרים מתחת ידי לשון הרע.

 

 

 

כל העדה כלם קדשים = 678 = ויצעק משה אל י-הוה = 678 = (ברא' ה,יג) "ארבעים שנה" = (ברא' ז,ה) "ככל אשר צוהו" = (ברא' כה,לב) "הנה אנכי הולך למות" = (ברא' כו,ט) "ואיך אמרת" = (ברא' כז,ב) "הנה נא זקנתי" = (ברא' כז,כא) "ויאמר יצחק אל יעקב" = (ברא' לב,יז) "בין עדר ובין עדר" = (ברא' לה,טז) "ותלד רחל" = (שמ' ד,יד) "ויחר אף י-הוה במשה" = (במ' יט,ט) "ואסף איש טהור" = (במ' כב,כג) "להטתה הדרך" = (במ' לב,כט) "ויאמר משה אלהם" = (ש"א ט,יט) "ואכלתם עמי היום" = (ש"א כט,ג) "ולא מצאתי בו מאומה" = (מ"א טו,ב) "מלך בירושלם" = (יש' מ,ו) "קול אמר (אומר) קרא" = (יח' כ,טז) "יען במשפטי מאסו" = (הוש' ג,א) "אהבת רע (כמו ואהבת לרעך)" = (זכ' ג,ב) "ויאמר י-הוה אל השטן" = (תהי' פט,יג) "בשמך ירננו" = (תהי' לז,יא) "על רב שלום" = (מש' יד,לב) "ברעתו" = (מש' כ,יז) "לחם שקר" = (איכה א,ג) "כל רדפיה השיגוה" = בערות

 

 

 

}}}

 

=

 

מה בצעקה של משה? ויצעק משה אל י-הוה = 678 = ערבות. לא משנה על מה קבלה מרים את עונשה, אין שום תקשורת בין משה לבין עלבון, הרי הוא עניו מכל אדם. משה רואה את מרים מצורעת כשלג ומצטער עליה, וזועק לפני בורא עולם שהוא ערב בה, שכולם ערבים זה בזה, שלא יהיה טוב לעם ישראל אם לאחד מהם יהיה רע.

 

ומה יצעק? שני דברים יוציא מלבו לתבוע את טובת הזולת. את המילה "נא", המבקשת לזרז את הספקת המבוקש, יכניס בשניהם. "אל נא רפא", רומז בערכו 363 להזכרת "רצון טוב" = 363. תרצה טוב ויהיה טוב. מכוון אל השם "אל", המושל על החסדים. ראשית כל, לעורר רצון טוב. ובדבר השני: "נא לה", הרצון הטוב דוקא עכשיו ודוקא כלפיה, בכוונת לייזר. ולא מתוך חסדים שבאים להתגבר על הדינים, אלא דוקא "נא לה", השווה בגימטריה "א-להים", השם הממונה על כל הדינים. מתוך ערבות, משה רבנו דורש המתקה הכי גבוהה ומושלמת, בה הדינים פשוט הופכים לחסדים שלמים, מידה כנגד מידה.

 

ובכן, יש כאן שיטה. ראשית כל, ערבות: אני ניגש לה' כי כואב לי הכאב של מישהו אחר, של חלק כלשהו מהגוף השלם שגם אני איבר לו. מתוך הערבות, לעורר רצון טוב בהזרמת זכויות של מצוות בין אדם לחברו. ושלישית, דרישת ההכי גבוה ונעלה ומושלם, המרת הדינים לחסדים לגמרי, מהר ולא פחות. במקביל לשלבי התיקון של הבעש"ט הקדוש, ערבות היא הכנעה (לעולם לא יהיה לי טוב אם לחבר שלי רע), רצון טוב עושה את ההבדלה, ומכל זה, המתקה שלמה.

 

{{{

 

= 449 =  אל נא רפא נא לה
(תהי' כח,ב) "בשועי אליך" =
(תהי' נד,ח) "אודה שמך י-הוה כי טוב"


 

יום רביעי, 22 ביוני 2022

פותח ידך להראות לנו אוצר, וממלאנו רצון להשיגו

הייתי בטוח גם אני ששביעות רצון זה סתם דירדור מודרני.


אני רוצה לטעון שה' פותח את ידו (כאילו מראה לך את אוצר השפע) ואז ממלא אותך ברצון, על מנת שתצא לזכות באוצר, לכבוש אותו, כמו "הסוס מוכן למלחמה, ולה' התשועה" במשלי. 

אז גם "שעשה לי כל צרכי" מקבל משמעות אחרת, הרבה יותר קרובה לחויה, ויש עוד כמה אמרות אחרות שמצטרפות לחגיגה בצהלה. 

ואז מתגלה בקלות שרצון, הכתר האחרון באצילות, הוא באופן הגיוני לגמרי המנוע של הכל, כאילו לא ידענו

‐-------

Reza, pero (y) sigue remando 


מש כא,לא:

סוּס מוּכָן לְיוֹם מִלְחָמָה וְלַיהוָה הַתְּשׁוּעָה.


תהי׳ קמה,טז

פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון


ברוך שעשה לי כל צרכי


וכפי שאריאל דון הזכיר לי היום

בורא נפשות רבות בחסרונן (הם בני אדם) על כל מה שבראת, להחיות בהן נפש כל חי (שאכילת האדם מחיה ומשחרר את הנפש הכלואה בדומם צומח או החי הנאכל). וכל זאת בקרבו של מקום, הברוך, חי העולמים, שבאלו הדרכים ממלא חסרונך.

יום שלישי, 31 במאי 2022

כי תבחין באלוהות במקומך, המקום ימלא חסרונך

 מדרש אשאביאל. מבשרי אחזה אלוה.

מה אני אעשה מבשרי? מול כלל האפשרויות, אני אימנע מן הריבוי ואכנס את כל עשייתי תחת כינוי אחד בלבד, המכיל בתוכו את כלל הפעולות אשר אעשה מבשרי.

כלומר: כל אשר אעשה מבשרי, כל אשר הגוף הגשמי שלי יפעל, יהיה לו נוח הכינוי: "אחזה אלוה". ברם: כשאני במצב התודעתי הזה המכונה "מבשרי אחזה אלוה", אני אחיה במה שמו"ר הרב יצחק גינזבורג שליט"א מכנה בשם מודעות טבעית של תורה, כך שאין דבר שאעשה בגופי שלא תבער במהותו הכמיהה לאלוהות, כבעור הסנה והאש לא תוכל לו. כי בעיני גופי, בכל חושיי, איודע לאלוהות, בקרב כל אריג של נסיבות.

הנה זו התגלמות הביטול כלפי מעלה שזה כלפי פנים. לאן שאני מפנה את חושיי ואת מחשבתי, אני מבחין באלוהות. כדוגמת מעשה הבורא ית' טרום-בראשית, בהארת הצלם והדמות שבקרבי אני מצמצם את עצמי מבפנים, יוצר בקרבי חלל ריק (למדתי תורת התפלה: ולבי חלל בקרבי), ודוחף את קירותיו החוצה ופתאום שפע אלוהי נפלא ממלא את החלל אשר בהיצמצמי את עצמי יצרתי. וכן הלאה.

כי "מבשרי אחזה אלוה" = 615. הרובד הבא מכונה: "המקום ימלא חסרונך" = 616.  גם כפשוטו (כמובא בברכות לב, אמנם בנימה חסידית), שכאשר האדם (או כלל מסוים) מתמלא ונהיה צינור לאלוהות, עצם הווייתו עלי אדמה אינה מתנהלת עוד לפי חוקי הארץ אלא לפי חוקי השמים. על זה נאמר: אין מזל לישראל. וגם (גם כפשוטו): כמו שכתוב "השלך על ה' יהבך והוא יכלכלך". אז אתה משליך עליו ית' את היהב, את מה שאתה רוצה, ובכך אתה פותח את הכלי שלך לקבל את כלכלתך, את מה שאתה צריך, שאינו בהכרח דומה למה שאתה שוגג לתעדף ביהבך. וכל הענין הוא שתנכח להיודע לכך שאין מחסור כלל (ומשם שמעיקרא "אין יאוש בעולם כלל"), שיש רק שלום, ויש מצב שראייתך את הכל מטעה אותך בהטיה, ובאמת מה שאנחנו צריכים (מפאת מה שהצעתי שנסכים שאנחנו רוצים) זה רק ללמוד לראות וללמוד לחשוב (יותר מוקדם, חיפשתי כ6 דקות טלפון שהיה מונח על השולחן מולי). זה העצם של מה שהתורה באה ללמד אותנו: אם נלמד לחשוב אמת, וכך להבין ולהשכיל, לשמוע ללמוד וללמד, לשמור ולעשות, אז גם נזכה לקיים אלוהות על פני הארץ, לגלות שמאחורי המסוה של בורא עולם יש את מלך מלכי המלכים ואין בלתו, ויש לנו כביכול חלק בו, ואנחנו נחלתו. מכאן שאין מחסור כלל, אלא רק שלום, ורק אנחנו פוגעים בו חלילה, והחכם יהיה לתדר אותו בתודעה העצמית של כל אחד.


*****



המקום בטוח ממלא את הצורך שלך, הרי אתה חי. זו התחלת השלום, שנבקע מתודעת המחסור.


אם אתה מתאמן להיות מודע לנוכח, כל דבר שמצליח בידיך וכל דבר שנכשל יהיו כשווים בעיניך, כי העיקר תיקון הלב ועידון הנפש וגילוי צלם ודמות האלוהים


נשק קטלני, משנה את העולם לגמרי ולטוב, גם בלי לזוז.


וזו באמת רק התחלת הדרך לתודעה הנפלאה של הסולם המוצב ארצה וראשו מגיע השמימה, ומלאכים, מלאכי אלוהים, עולים -מן הארץ, מאתנו, לשמים- ויורדים -אז מלמעלה, ממשיכים אלינו את השפע הראוי לכלים ששלחנו אותם להציג-, "בו", בסולם (סלם = 130 = 10 פע' אהבה) שזה כל "אחד" ( = 13 = אהבה) מאתנו וגם כולנו יחד. 

למדתי ארוך בשנים את הסולם המוצב ארצה ב"דרכי שלום" = 610 בחסד, ואז מדרגה מדרגה, עד השמים שלו "המקום ימלא חסרונך" = 616 במלכות (הרצאה בסיסית בנושא הפקדתי לפני שנים ביוטיוב תחת השם "דרור, חופש, חרות, כי מבשרי אחזה אלוה"). היום, בכל גופי ונשמתי אני מחפש, חופר, משם והלאה. 617, 618, פנימה ועוד פנימה. מהאלוהי שאני בקרבו אל האלוהי שבקרבי, רצוא ושוב.


יום ראשון, 10 באפריל 2022

Respirar palabras

RESPIRAR PALABRAS 


חדוה
Jedvah
(deleite minucioso especialmente alegre)

ח = 8
ד = 4
ו = 6
ה = 5


El Nombre Sagrado

י = 10
ה =  5
ו  = 6
ה  = 5


texto de la plegaria

 

Bamidbár-Num. 12,13

אל נא רפא נא לה
El Ná Refá Ná Lah
¡Dios por favor Sánala ya!

Tehilim 118,25

אנא י-הוה הושיעה נא
Ána A-donái Hoshí'ah Ná
¡Por favor A-donái Salva ya!

אנא י-הוה הצליחה נא
Ána A-donái Hatslíjah Ná
¡Por favor A-donái Pon Éxito ya!


Y haz con nosotros milagros
Y lo Bueno a Tus ojos Haz

Sean a Voluntad las palabras de nuestras bocas
y la razón de nuestros corazones está desnuda ante Tí
A-donái nuestra Roca de Salvación
y nuestro Redentor

El que Hace Shalóm en Sus alturas
Él Hará Shalóm sobre nosotros
y en círculos concéntricos desde nosotros Hará
Shalóm para Su Mundo todo
y diremos: Amén

plegaria nisan 5782

de Tony Robins, citado por Euge Oller:

"Con un padre así, ¿qué otra opción tenía?"

2 hijos de un padre borracho, drogadicto, violento, uno es justo como el padre, y el otro todo lo contrario


-----------------------------

1. Entrenamiento breve para distinguir entre lo "dado" que sólo puedo tomar por axioma, lo también "dado"... que puedo usar como arcilla y darle forma buena, y lo que sólo merced a algunas alevosías está presente en mi conciencia y así, artificial y evitablemente, pesa sobre mi vida todo el tiempo.

2. Preámbulo a la Plegaria: El hombre en busca de Dios, Le halla en busca del hombre. El grito de Mosheh por sanación. Los dos gritos de David, por salvación y sustento, por éxito de Shalóm próspero y Amor.

3. Ejercicio de Respiración de la Neshamah. Plegarias individuales. Los gritos de las almas de todos por todos, por la Creación, en conexión conciente con la fuente Una de todo bien.

---------------------------------------------------------


אל נא רפא נא לה אנא יהוה הושיעה נא אנא יהוה הצליחה נא = 1251 = [תהי' לג,יג]  מִשָּׁמַיִם, הִבִּיט יְהוָה;    רָאָה, אֶת-כָּל-בְּנֵי הָאָדָם = [תהי' פה,יד] צֶדֶק, לְפָנָיו יְהַלֵּךְ;    וְיָשֵׂם לְדֶרֶךְ פְּעָמָיו


ושמרו דרך הוי-ה = 802 = [תהי' קיח,כה] אנא יהוה הושיעה נא אנא יהוה הצליחה נא \\

\\ אנא הוי-ה הושיעה נא = 525 = הוי-ה צבאות = [ברא' יט,יח] ויאמר לוט אלהם אל־נא אדני = מזונותיו = זרע אברהם = פתילה = 7 * כה"ן = עִם-הָארֵב הֶרֶב = נְהַר דִּי-נוּר = מֵהֲלָךְ-נָפֶשׁ = וַיַּעֲמד הַשּׁמֶן (מזונותיו = ויעמד השמן: ענין הקצבת והגבלת מזוני, גבורה שבחסד) \\ הושיעה נא = 447 = יתגדל = וַחֲמוֹר אֵבוּס בְּעָלָיו = בלי עין הרע = במקשה = לא-הָיָה דָּבָר נֶעְלָם = משה עבד הויה (משה, המושיע בפועל, אך בבחי' עבד: הישועה היא גבורות הנפעלות ע"י חסדים בזכות הכנעת העבד) = נשיא אלהים (הוא אברהם, כולו חסד אך מקרין מורא - שוב אותה בחינה: נשיא, עליון ונעלה, החונן, מצד דין הא-להים) \\

\\ אנא י-הוה הצליחה נא = 277 = זרע = עזר = סימן טוב ומזל טוב = ערבה \\ הצליחה נא = 199 = צדקה = כל עכבה לטובה (ענין העתוי, מסודות ההצלחה) = נס חנוכה (הצלחה נסית, כולה חסדים על סמך ההשתדלות והאמונה וללא אות מוקדמת) = וּמִן-הַכּוֹכָבִים = כְּעֵין הַבְּדלַח = יְהוָה מִסִּינַי בָּא = חֲנַמְאֵל בֶּן-דּדִי = כי לא חמץ \\


רד"ק: אנא יי' - יאמרו ישראל: אנא יי' , הושיעה נא והצליחה נא לכל הבאים לחסות בצלך ולשוב לעבודתך.

ר' מנחם המאירי:

 אנא יי' - זה המזמור נאמר לימות המשיח: מתפלל , שיושיעם מצרת הגלות , ובצאתם יצליחם הצלחה אמתית לדעת את יי' מקטנם ועד גדולם (ע"פ יר' ו , יג) , ולהיות כלם מתהפכים שפה אחת ודברים אחדים (ע"פ בר' יא , א) , לקרא כולם בשם יי' (ע"פ צפ' ג , ט).


ב׳ יב,יג


אבן עזרא:

ויצעק משה. זה יורה שהיה בצער על אחותו׃ אל. אתה שיש הגבורה בידך עתה רפא עתה לה על כן השיב השם ואביה ואילו אביה כעם עליה וירק בפניה הלא תכלם לראות פניו שבעת ימים׃


ת״ז הקדמה יב,א: וּבָהֶם מִצַּד שֶׁל עָרְלָה, אַרְבָּעָה נִכְנְסוּ לַפַּרְדֵּס - שְׁלֹשָׁה אָכְלוּ מֵהַקְּלִפּוֹת הַלָּלוּ וּמֵתוּ, הָרְבִיעִי אָכַל הַפְּרִי וְזָרַק הַקְּלִפּוֹת וָחַי. כְּמוֹ זֶה נֶאֱמַר, רַבִּי מֵאִיר רִמּוֹן מָצָא - תּוֹכוֹ אָכַל, קְלִפָּתוֹ זָרַק.


דברים רבה פרשה ו: יג יג ד״א זכור כיון שראה משה מה הגיע לאחותו התחיל צווח ומתפלל עליה בכל לבו ונפשו (שם במדבר י״ב) אל נא רפא נא לה רבנן אמרי אמר משה רבש״ע כבר עשית אותי רופא אם אתה מרפא אותה הרי מוטב ואם לאו מרפא אני אותה, ד״א מהו אל נא א״ר אבא בר כהנא למה״ד לתלמידו של רופא שעלת מלכיא לראותו והביא ־ אותה אצל רבו אמר אותו תלמיד לרבו מרי כבר למדת אותי כל סדרן של רפואות אם אתה מרפא אותה הרי יפה ואם לאו הריני מרפא אותה כך אמר משה רבש״ע כבר למדת אותי כל סדרן של נגעים אם אתה מרפא אותה הרי יפה ואם לאו הרי אני מרפא אותה, ד״א (שם במדבר י״ב) ויצעק משה אל ה׳ וגו׳ משל למה הדבר דומה לגבור שהיה הקולר בצוארו נפנה מאותו הקולר לאחר ימים ראה הקולר נתון בצוארו של אחר התחיל צווח אמרו לו מה לך צווח אמר להן אי אתם יודעים אני יודע באיזה צער הוא נתון כך היה הקולר בצוארי ואני יודע באיזה צער הוא נתון כך היה משה צווח אמר לו הקב״ה מה לך צווח אמר לפניו רבש״ע אני יודע באיזה צער היא נתונה שאני זכור השלשלת שהיתה ידי לתוכה מנין שנאמר (שמות ד) והנה ידו מצורעת כשלג כיון שנתפלל משה עליה ריפא אותה הקב״ה מנין שנאמר (במדבר יב) והעם לא נסע עד האסף מרים לפיכך היו זכורין מה הגיע למרים מתחת ידי לשון הרע.


חדוה

ח 》ז-ז   |שואף| חכמה-בינה והתקרה שלהן כתר

ד 》י-ו    |מחזיק| דעת

ו  》 |משחרר-מרוקן| ז"א

ה 》י-ד / י-י-ו   |מחזיק| מלכות - נוק'


למשל: זז + יו + ו + יד = 50


נשימת חדו״ה

Usar la longitud de las fases de la respiración (inspiración - retención - espiración - ayuno) como vehículo de un código tipo Morse para meditar (resonar divinidad) por medio de respirar palabras.

Por ejemplo: Jedvah.

חדוה

8-4-6-5 tiempos para las 4 etapas de la respiración respectivamente, visualizando las letras.

---------


יום שני, 14 במרץ 2022

גנבת הברכות

יעקב בן רבקה = 541 = ישראל
עשו בן יצחק = 
636
 


יעקב בן יצחק = 442 = אמת + 1
וילך ויקח ויבא = 209 = יצחק + 1

הקל קול יעקב והידים ידי עשו: [קול יעקב = 318] + [ידי עשו = 400] = 718 = התשובה
הקל והידים = 210


ברא׳ כז

todo empieza con que los ojos de itsják se oscurecen, y él lo toma por señal de que su muerte se acerca.

hay que preguntarnos por qué no es ésta la primer enfermedad que anuncia la muerte, en vez de la siguiente, la de iaakóv, que consideramos la primera


וְרִבְקָ֣ה שֹׁמַ֔עַת... בְּדַבֵּ֣ר יִצְחָ֔ק: 208 + 208

itsják es simétrico con lo que dice. o "bedabér itsják", el acto en que se dice, antecede a itsják mismo presente, viene de los traumas presentes en el resumen de su vida

ח וְעַתָּ֥ה בְנִ֖י שְׁמַ֣ע בְּקֹלִ֑י לַֽאֲשֶׁ֥ר אֲנִ֖י מְצַוָּ֥ה אֹתָֽךְ וְעַתָּ֥ה בְנִ֖י שְׁמַ֣ע בְּקֹלִ֑י לַֽאֲשֶׁ֥ר אֲנִ֖י מְצַוָּ֥ה אֹתָֽךְ
בני שמע בקלי = 614 = חרות

אוּלַ֤י יְמֻשֵּׁ֨נִי֙ אָבִ֔י וְהָיִ֥יתִי בְעֵינָ֖יו כִּמְתַעְתֵּ֑עַ

אוּלַ֤י יְמֻשֵּׁ֨נִי֙ אָבִ֔י = 470 = תע  (לשון תעתוע ומתעתע: רמז לכך שתופעה אפשרית, כיוון אליו הדברים יכולים בתמים להתגלגל, יתגלם מספרית בשורש ראיית הזולת את המציאות. 

זה פותח כמה עניינים:

א. מה שמתגלם הוא השורש הכי פשוט שאפשר לבנות באותו ערך מספרי. הכי מעט אותיות, מלמעלה למטה: תע, ולא עת למשל.

ב. יש צורך במודעות, בתבונה, בכוונה מודעת, בבחירת המילים שתתורגמנה למספרים אשר יתגלמו במציאות

 ועוד כדברי אבן עזרא: כמתעתע. כפול מגזרת תועה כאיש שמתעה אחר -ע"כ. כלומר שהסיכוי שימושני אבי מכניס בחינת ״תועה״ בכל המהלך, וזה יתגלם בראותו אותי כיוצר תעתוע, כעושה אחיזת עיניים

ואז, כתולדה של התעתוע, וְהֵֽבֵאתִ֥י עָלַ֛י קְלָלָ֖ה וְלֹ֥א בְרָכָֽה

אִמּ֔וֹ עָלַ֥י קִלְלָֽתְךָ֖ בְּנִ֑י = 752 = 2 * 376 (= עשו = שלום)

אך
שְׁמַ֥ע בְּקֹלִ֖י וְלֵ֥ךְ  קַח־ לִֽי = 756 = 2 * 378 (= בשלום = בעשו = שבוע)

וַיֵּ֨לֶךְ֙ וַיִּקַּ֔ח וַיָּבֵ֖א לְאִמּ֑וֹ = 286 = פור (שכבר בהתחלת המעשה הוא כאילו נכנע לבחינת תועה, תעיא, המשוגע של הטארוט, זה שנותן דחיפה ראשונה במגלשה ויהי אשר יהא.

ותעש אמו: מַטְעַמִּ֔ים = 209 = יצחק + 1 = אחר 
כַּֽאֲשֶׁ֖ר אָהֵ֥ב אָבִֽיו = 548

paradoja a resolver: 
עֵשָׂ֜ו בְּנָ֤הּ הַגָּדֹל֙ =  475 = חסד + 403
יַֽעֲקֹ֖ב בְּנָ֥הּ הַקָּטָֽן = 403

בְּיַ֖ד יַֽעֲקֹ֥ב בְּנָֽהּ = 256
עֵשָׂ֣ו בְּכֹרֶ֔ךָ = 618

וַיֹּ֤אמֶר יִצְחָק֙ אֶל־ בְּנ֔וֹ מַה־ זֶּ֛ה מִהַ֥רְתָּ  לִמְצֹ֖א בְּנִ֑י וַיֹּ֕אמֶר כִּ֥י הִקְרָ֛ה יְהוָֹ֥ה אֱלֹהֶ֖יךָ  לְפָנָֽי: 
כי הקרה, לשון מקרה, שזה מה שהתועה חש בעולמו. ויעקב רואה כעת את עצמו כתועה כנ״ל

הקרה = 310 = יש
כִּ֥י הִקְרָ֛ה יְהוָֹ֥ה אֱלֹהֶ֖יךָ  לְפָנָֽי = 602 = בשש (לשון בושה) = שבש
ולדברי דעת זקנים: כי הקרה ה' אלהיך לפני. כשם שהעבד שהלך לבקש לך אשה אמר הקרה נא לפני היום וגם האיל שנזדמן בעקידתך לפי שעה כך הקרה לפני בשבילך -ע״כ. ותמוה. רק מפני שהוא קבל על עצמו תעיה, אז הוא יכול ליחס את ה״מקרה״ לרצון האלוהים. רק מפני שהוא ביטל את רצונו בפני רצון אמו, וזה התמוה, כי אין זה לכאורה כאילו אם ביטל את רצונו בפני רצון בוראו.

---

יעקב חושש לאור ההבדלים הפיזיים הקיימים בינו לבין עשו (קול, שיער גוף) שאביו יחשוף את התרמית ויקלל אותו במקום לברך: היכן החשש המוסרי מתבטא? 
אני מבין לע״ד שאין ליעקב שום חשש מוסרי. שהוא בטוח בצדקת חטיפת ברכות הבכורה כפי שתרצו רבות המפרשים. ובכל זאת, הוא לא התכוון לעשות בעצמו שום דבר בנושא. יושב האוהלים היה תם, ובכך היה זכאי לשים את בטחונו בה׳ בלבד.
ברם, המחלוקת היסודית בינו לבין אמו מיוסדת על גישת רבקה לנושא: אתה חיב לפעול בעצמך, ומיד. לשינוי גישה זו רבקה משתמשת בסמכות ההורית שלה: שמע בקולי, כלומר: היתבטל לי, הרי דעתך אינה חשובה כעת.

-------

בָּא אָחִ֖יךָ בְּמִרְמָ֑ה וַיִּקַּח בִּרְכָתֶֽךָ = 1095 = תתרצה

----

בתיקון העצמי של אשאביאל

לתקן את עשו שבי זה לתקן שלום בקרבי

וְעַל־ חַרְבְּךָ֣ תִֽחְיֶ֔ה וְאֶת־ אָחִ֖יךָ  תַּֽעֲבֹ֑ד וְהָיָה֙ כַּֽאֲשֶׁ֣ר תָּרִ֔יד וּפָֽרַקְתָּ֥ עֻלּ֖וֹ מֵעַ֥ל צַוָּארֶֽךָ׃

תריד = 614 = חרות (יכול לומר: כאשר תיקון לבך יובילך למצב של חרות -איך שהסברנוהו בסולם של אשאביאל-, אז תריד -כלומר, תגרום לכך שירד מעליך בלי שתורידו אתה ישירות- ותפרוק את העול שעליך כי תהיה מתוקן לקבל עול מלכות שמים ולהתאחד בישראל -יעקב המתוקן- לישועה.


עשו + ישראל = 917

אדום + ישראל = 592 (2 * 296)


ואולי כדברי הכלי יקר ״כי ידע יצחק ברוח הקודש שבו שברכת ורב יעבד צעיר לא תהיה כ"א בזמן שישראל זוכין״  (...) ״כי זה הצדיק מושל ביראת ה' ברשע, אמנם אם אינו זוכה למה ימשול בו, וסד"א שבזמן שאין ישראל זוכין לא זו שהרב לא יעבוד לצעיר אלא אפילו שהרב ימשול בצעיר, ע"כ אמר שאין הדבר כן אלא בזמן שהצעיר זוכה ופורש לתומו, אתה תהיה לו לעבד כמ"ש ואת אחיך תעבוד. והיה כאשר תריד ר"ל כי יהיה הזמן שאתה תהיה רודה ומושל בכל העולם, וזהו בזמן שאין ישראל זוכין כי כשזה נופל זה קם, אז די לך שתפרוק עלו מעל צוארך (...)״


---

כי  שרית עם אלהים ועם אנשים ותוכל

שרית = 910

עם אלהים ועם אנשים = 713 = תשובה

ותוכל = 462 


יום שלישי, 1 במרץ 2022

צדקה ומשפט



מ״א ח,א: אָ֣ז יַקְהֵ֣ל שְׁלֹמֹ֣ה אֶת-זִקְנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֡ל אֶת-כָּל-רָאשֵׁ֣י הַמַּטּוֹת֩ נְשִׂיאֵ֨י הָאָב֜וֹת לִבְנֵ֧י יִשְׂרָאֵ֛ל אֶל-הַמֶּ֥לֶךְ שְׁלֹמֹ֖ה יְרוּשָׁלִָ֑ם לְֽהַעֲל֞וֹת אֶת-אֲר֧וֹן בְּרִית-יְהוָ֛ה מֵעִ֥יר דָּוִ֖ד הִ֥יא צִיּֽוֹן

זקני ישראל = 708 = (דב' כט,ב) אשר ראו (את האותות והמופתים וגו'; דהי' מי שהכשיר עצמו לחזות אלוהות מבשרו)


הם הם:

"כל ראשי המטות נשיאי האבות לבני ישראל" = 2439


כל ראשי המטות נשיאי האבות = 1806 =

1.הִבָּדְלוּ, מִתּוֹךְ הָעֵדָה הַזֹּאת; וַאֲכַלֶּה אֹתָם, כְּרָגַע. (במדבר, טז,כא)

2 . וַיָּשָׁב אֵלָיו, וְהִנֵּה נִצָּב עַל-עֹלָתוֹ--הוּא, וְכָל-שָׂרֵי מוֹאָב. (במדבר, כג,ו)

3 . וַיַּעַשׂ הַיָּשָׁר, בְּעֵינֵי יְהוָה  רַק, לֹא בְּלֵבָב שָׁלֵם. (דברי הימים, ב כה,ב)

4 .   הַקֹּדְרִים מִנִּי-קָרַח;    עָלֵימוֹ, יִתְעַלֶּם-שָׁלֶג. (איוב, ו,טז)

5 .   אִם-לֹא עַל-שִׁכְמִי, אֶשָּׂאֶנּוּ;    אֶעֶנְדֶנּוּ עֲטָרוֹת לִי. (איוב, לא,לו)


-----

מש׳ כא (ג) עֲ֭שֹׂה צְדָקָ֣ה וּמִשְׁפָּ֑ט נִבְחָ֖ר לַיהוָ֣ה מזבח


צדקה ומשפט = 634 = צבא ישראל = פיקוח נפש = ברוך אתה = בכורות = אומר ועושה = הברכה והישועה = יזכו לרוב שמחה = מישרים אהבוך = מצות הוי-ה א-להיך = קץ הגלות = שם הוי=ה מבורך


עֲ֭שֹׂה צְדָקָ֣ה וּמִשְׁפָּ֑ט = 1009 = [מש׳ כא,ל] אין חכמה ואין תבונה ואין עצה לנגד י-הוה =  (ברא׳ כה,כח) ויאהב יצחק את עשו = (במ׳ ח,יא) לעבד את עבדת י-הוה = (יש׳ יד,ב) כאשר צוה י-הוה ביד משה = (יש׳ לו,יח) איש את ארצו = (יש׳ ג,יא) לרשע רע כי גמול ידיו


נִבְחָ֖ר לַיהוָ֣ה מזבח = 373 = (ברא׳ יא,ג) היה להם לחמר [לחומר] = (יש׳ ס,א) קומי אורי = (דה״א כב,ח) ויהי עלי דבר י-הוה = (מש׳ כ,ג) כבוד לאיש


עֲ֭שֹׂה צְדָקָ֣ה וּמִשְׁפָּ֑ט נִבְחָ֖ר לַיהוָ֣ה מזבח = 1382 = (צפ׳ ב,ט) לָכֵן חַי-אָנִי נְאֻם יְהוָה צְבָאוֹת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל = (תהי׳ כב,ד) תְּהִלּוֹת יִשְׂרָאֵל  


 


יום שלישי, 22 בפברואר 2022

חכם ומבין מדעתו


חגיגה יא,ב


חכם ומבין מדעתו = 696 = 3 * 232


א משנה אין דורשין בעריות בשלשה שהחכם הדורש בדיני עריות החמורים לא יעשה זאת בפני קהל, אלא בפני פחות משני תלמידים, שהוא והם ביחד שלושה, ולא דורשים במעשה בראשית ובסודות הבריאה בשנים, הוא ותלמיד, ולא דורשים במעשה מרכבה שהם ענייני הסוד הקשורים בדרך הנהגתו של העולם ביחיד, אלא אם כן היה אותו יחיד חכם ומבין מדעתו את רובם של דברים.


י-הוה נתן וי-הוה לקח = 696 = (ברא' טו,ו) והאמן בי-הוה ויחשבה לו צדקה = חסידי אומות העולם = שמשון = (ברא' א,ה) ויקרא א-להים לאור יום = (ברא' א,כז) א-להים ברא אתו = (ברא' כו,יט) וימצאו שם באר {וַיַּחְפְּרוּ עַבְדֵי יִצְחָק בַּנָּחַל וַיִּמְצְאוּ שָׁם בְּאֵר מַיִם חַיִּים } = אלעזר בן אהרן הכהן = קרבן אליסף בן דעואל = (במ' טז,כב) אל א-להי הרוחת = (דב' ג,יח) א-להיכם נתן לכם = (דב' ב,לז) נחל יבק וערי ההר = (דב' ד,א) אשר אנכי מלמד {וְעַתָּה יִשְׂרָאֵל שְׁמַע אֶל הַחֻקִּים וְאֶל הַמִּשְׁפָּטִים אֲשֶׁר אָנֹכִי מְלַמֵּד אֶתְכֶם לַעֲשׂוֹת לְמַעַן תִּחְיוּ וּבָאתֶם וִירִשְׁתֶּם אֶת הָאָרֶץ אֲשֶׁר יְקֹוָק אֱלֹהֵי אֲבֹתֵיכֶם נֹתֵן לָכֶם } = (דב' ה,ו) לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי = בהמתך וגרך


יש' סו,א

כה אמר י-הוה = 292

השמים כסאי והארץ הדם רגלי = 1080



חגיגה יב,א

וחכמים אומרים: זה וזה כאחת נבראו, שנאמר: "אף ידי יסדה ארץ וימיני טפחה שמים קרא אני אליהם יעמדו יחדו" (ישעיהו מח, יג), משמע שנבראו יחד.


ושואלים: ואידך [והאחרים] בית שמאי ובית הלל, לדעתם מאי [מה פירוש] "יחדו"? ומשיבים: דלא משתלפי מהדדי [שאינם נפרדים זה מזה] והביטוי "יחדיו" איננו מתאר את זמן בריאתם, אלא את האופן שבו הם עומדים.


תהי' קד,ו: על הרים יעמדו מים = 575 = עשרה

על הרים = 355 = בורא עולם

יעמדו = 130 = סיני

מים = 90 = מלך


חגיגה יב,ב

son las 7, dispuestas en círculos concéntricos, desde afuera hacia dentro, tal que la más externa se apoya sobre la interior a ella:  


א תניא [שנויה ברייתא], ר' יוסי אומר: אוי להם לבריות שרואות ואינן יודעות מה רואות, עומדות ואין יודעות על מה הן עומדות. והוא מפרט: הארץ על מה עומדת — על העמודים, שנאמר: "המרגיז ארץ ממקומה ועמודיה יתפלצון" (איוב ט, ו). העמודים האלה עומדים על המים — שנאמר: "לרקע הארץ על המים" (תהלים קלו, ו). מים אלה עומדים על ההרים — שנאמר: "על הרים יעמדו מים" (תהלים קד, ו). הרים עומדים על הרוח — שנאמר: "כי הנה יוצר הרים וברא רוח" (עמוס ד, יג). רוח עומד בסערה — שנאמר: "רוח סערה עשה דברו" (תהלים קמח, ח). סערה תלויה בזרועו של הקדוש ברוך הוא — שנאמר: "ומתחת זרעת עולם" (דברים לג, כז), לומר שהעולם כולו נתון על זרועותיו של הקדוש ברוך הוא.


חסד: זרועו של הקב״ה

גבורה: סערה

תפארת: רוח

נצח: הרים

הוד: מים

יסוד: עמודים (1, 7 או 12)

מלכות: ארץ


וחכמים אומרים: על שנים עשר עמודים עומדת הארץ, שנאמר: "יצב גבלת עמים למספר בני ישראל" (דברים לב, ח). וכשם שמספר בני ישראל (יעקב) שנים עשר, כך עמודי העולם הם שנים עשר. ויש אומרים: שבעה עמודים הם, שנאמר: "חצבה עמודיה שבעה" (משלי ט, א). ר' אלעזר בן שמוע אומר: הארץ עומדת על עמוד אחד, וצדיק שמו, שנאמר: "וצדיק יסוד עולם" (משלי י, כה).


ערבות, הרקיע השביעי כנגד המלכות שבשמים (התחתונים. אני תוהה אם כל זה נמצא בעשיה עליונה או-עד ביצירה תחתונה), מכיל ט׳ ספירות קדושות 


ערבות הוא רקיע שבו צדק משפט וצדקה, גנזי חיים וגנזי שלום וגנזי ברכה, ונשמתן של צדיקים, ורוחות ונשמות שעתיד להיבראות, וטל שעתיד הקדוש ברוך הוא להחיות בו מתים. וראיה לדברים: צדק ומשפט מצויים בשמים דכתיב [שנאמר]: "צדק ומשפט מכון כסאך" (תהלים פט, טו). צדקה — דכתיב [שנאמר]: "וילבש צדקה כשרין" (ישעיה נט, יז). גנזי חיים — דכתיב [שנאמר]: "כי עמך מקור חיים" (תהלים לו, י). וגנזי שלום דכתיב [שנאמר]: "ויקרא לו ה' שלום" (שופטים ו, כד), משמע ש"שלום" הוא שמו של הקדוש ברוך הוא, וסמוך אליו. וגנזי ברכה — דכתיב [שנאמר]: "ישא ברכה מאת ה'" (תהלים כד, ה).


תהי' קד,ו: על הרים יעמדו מים = 575 = עשרה

יח' א,כב: ודמות על ראשי החיה (דהי' בבריאה) רקיע כעין הקרח הנורא.

הקרח הנורא = 575


על הרים = 355 = בורא עולם

יעמדו = 130 = סיני

מים = 90 = מלך


זוהר ויקהל קצה,בְּהַהִיא שַׁעֲתָא אִתְבָּרוּ תְרֵין לוּחֵי אַבְנָא דַהַווֹ בְּקַדְמִיתָא. וְהָא אוֹקִימְנָא, דְּאִינּוּן אִתְיָיקָרוּ עַל יְדוֹי דף קצה׃ וְנָפְלוּ וְאִתְבָּרוּ. מָאי טַעְמָא. בְּגִין דְּפָרְחוּ אַתְוָון מִגּוֹ לוּחֵי אֲבָנִין.


כאשר יהושוע שמע קול מלחמה במחנה, נשברו הלוחות, כי נפלו מידי משה מכיוון שנהיו כבדות

עת פרחו מהם האותיות שהיו מחזיקות אותן ולמשה היו קלות


por eso estoy hurgando en esa comunicación.

de lo divino que hay en mí a lo divino que hay en tí.

confiando en que lo divino que hay en tí querrá exportar lo que siento por tí a tu conciencia


como lo que estudiamos ayer en el 616

יום ראשון, 30 בינואר 2022

shiur terumah 5782

אגב משפטים

הר האלהים = 296 = צור

הרי הצור משלו אכלנו הוא בחי' הר האלהים, ההר, מרומי עולמו של האלהים, הוא העולם הזה עולם העשיה.

ברם, עולם העשיה העליון. 


הר סיני = 335 = מלך מלכי המלכים

------

Steinsaltz on Menachot 29a. 


ג ועוד תניא [שנויה ברייתא] בענין זה, רבי יוסי ברבי יהודה אומר: ארון של אש ושלחן של אש ומנורה של אש ירדו מן השמים, וראה משה את תבניתם ועשה כמותם, שנאמר לאחר הציווי על כלים אלה: "וראה ועשה כתבניתם אשר אתה מראה בהר" (שמות כה, מ). 


ושואלים: אלא מעתה, לפי זה, מה שנאמר "והקמת את המשכן כמשפטו אשר הראית בהר" (שם כו, ל), הכי נמי [כך גם כן] תפרש, שהראה לו משכן של אש? ומשיבים: הכא כתיב [כאן נאמר] "כמשפטו", כלומר, הלכותיו נאמרו לו, התם כתיב [שם נאמר] "כתבניתם", משמע שהראה לו תבנית


ועוד בענין זה אמר ר' חייא בר אבא, אמר ר' יוחנן: גבריאל המלאך חגור כמין פסיקיא (חגורה רחבה) היה, כדרך האומנים, שחוגרים עצמם כדי שלא ייגררו בגדיהם, והראה לו למשה כיצד מעשה המנורה בפועל, דכתיב [שנאמר]: "וזה מעשה המנרה" (במדבר ח, ד), משמע שהראה לו בדיוק כיצד נעשית המנורה. 


Steinsaltz on Shevuot 15a


מתיב [מקשה על כך] רבא ממה ששנינו בברייתא: כל הכלים שעשה משה — משיחתן שמשח אותם בשמן המשחה מקדשתן להיות כלי קודש, מכאן ואילך אין צורך במשיחה כדי לקדשם, אלא עבודתן מחנכתן, שעל ידי זה שעושים בהם עבודה פעם ראשונה הם נעשים כלי קודש; ואמאי [ומדוע]? ונימא [ונאמר] גם כאן: "וכן תעשו" — לדורות!



שמ׳ כב,ט: ככל אשר אני מראה אותך את תבנית וכו׳

לא לך כתיב אלא אותך. דהי׳ אותך אני מראה (צריכים לשאול למי אני מראה אותך)

האופן בוא אתה נראה כשאני מראה אותך, הוא ״את תבנית המשכן, ואת תבנית כל כליו״

ממה נפשך, משה הוא קהל היעד הבלעדי של אותה ראיה שבאותו רגע ממש הקב״ה מראה.

ובראיה הזו משה רואה את עצמו, מחובר בבחינת ״את״ לתבנית המשכן ולתבנית כל כליו.

mosheh se ve en realidad aumentada, conectado a las formas del mishkan (que es Orót) y de todos sus kelím


para sanar el alma, donde creó cielos y tierra e hizo tierra y cielos

אוה״ח שמ׳ כה,ט דה״מ ודרך זה נעלה. 


ובצלאל עשה את כל אשר צוה, אפילו דברים שלא אמר לו רבו הסכימה דעתו וכו׳, משה צוה לבצלאל לעשות כלים תחילה ואחרי כן משכן, אמר לו בצלאל מנהג העולם לעשות תחילה בית וכו׳ (...)

כי כפי סדר הכתוב ראני כי ה׳ הקדים מצוות הכלים תחילה את הארון וכפורת וכרוביו, ואח״כ השולחן ואח״כ המנורה ואח״כ המשכן (...)

כי כשאמר ככל אשר אני מראה אותך את תבנית המשכן, אז באותו מצב בראהו המשכן בתחילה וכשפרט לו פרטי המעשה הקדים הכלים, ויש בזה ב׳ דרכים בדברי ה׳...

que son vibración, como entre cielos y tierra, masculino y femenino, y todos los pares que constituyen la realidad de 'asiah

y betsalél vio por sí mismo el otro polo de la vibración

y ese instante fundacional en que betsalél ve que primero el mishkán y después sus instrumentos, al revés de lo que vio su rav, es 

haber entendido que siempre hay vibración y que él tiene que representar el otro polo y entonces es todo ratsó vashóv que es torah


יום חמישי, 27 בינואר 2022

para SANAR EL ALMA

 

 

דבר י-הוה = 232 = עב סג מה בן
רוח פיו = 310 = יש

 

 

 

 

 

 


 

ברא' א,כו: ויאמר אלהים נעשה אדם בצלמנו כדמותנו. זו הצהרת כוונתו לעשות אדם, כאשר קודם לכן (ברבד פנימי יותר) האדם צריך להיברא ולהיווצר

 

נעשה אדם = 470 = לאהבה את י-הוה

 

האדם בצלמו = 218 = בצלמנו = עצבון = ביראה

אדם = מ"ה, שזה המילוי של י-הוה באלפי"ן, כך שאדם מורכב משם י-הוה = 26, ועוד מילויו ודאאו"א = 19 = חוה

צלם + דמות = 610 (פיב' 15) = דרכי שלום = אתרוג = חכמת הקבלההמקום ימלא חסרנך = מעשר = וישב ה' מלך לעולם = כי קרוב אליך הדבר (דב' ל,יד: כִּי-קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר, מְאֹד  בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ, לַעֲשֹׂתוֹ) = לשמרם = בארץ שביה = ים {ם = 600

 

ובתוכנית יש שהאדם עתיד לפרות ולרבות ולכבוש את הארץ ולרדות בדגת הים וכו'.
בשלב הראשון בביצוע התוכנית, (א,כז) ויברא אלהים את האדם בצלמו, בצלם אלהים ברא אתו, זכר ונקבה ברא אתם. זהו סיפור בריאתו הרעיונית של האדם.

 

אדם בצלמנו כדמותנו = 789 = (שמ' טו,חוּבְרוּחַ  אַפֶּיךָ נֶעֶרְמוּ מַיִם = (יש' מא,ט) וָאֹמַר לְךָ עַבְדִּי-אַתָּה = (צפ' ג,ט) לִקְרֹא כֻלָּם בְּשֵׁם יְהוָה = (תהי' פב,א) בְּקֶרֶב אֱלֹהִים יִשְׁפֹּט = (דניאל ב,כח) מָה דִּי לֶהֱוֵא בְּאַחֲרִית יוֹמַיָּא

האדם בצלמו = 218 = בצלמנו = עצבון = ביראה

בצלם אלהים = 248 = אברהם

ברא אתו = 610 = צלם + דמות = דרכי שלום

 

עדיין בעולם הבריאה, עושים סדר בשרשרת המזון. לאדם יש את כל עשב זרע זרע אשר על פני כל הארץ (אשר בעולם העשיה, כמובן מכל ההופעות האחרות של הבטוי), וכל עץ אשר בו פרי עץ זרע זרע. ולכל אשר בו נפש חיה, נתן את כל ירק עשב לאכלה.

 

על פני כל הארץ = 586 = (יהו' טו,ח) ירושלם = (יש' כד,יז) פחד ופחת = (מ"ב יט,טז) פקח י-הוה עיניך וראה = (דניאל ט,כ) ומתפלל

 

אז השבת נכנסת. כלתה (מלשון "כל", שנעשתה כולה) מלאכת הבריאה. אין עדיין כלום יצירה או עשיה, אך יש כבר זמן, ולזמן יש קצב המתואם עם זה המוטבע בבריאה ההולכת ויוצאת אל הפועל. ויברך אלהים את יום השביעי ויקדש אתו, כי בו שבת מכל מלאכתו אשר ברא אלהים על מנת לעשות, הרי לעשות בשלמות התכוון מלכתחילה.

 

אז (ברא' ב,ד): אלה תולדות השמים והארץ בהבראם, ביום עשות י-הוה אלהים ארץ ושמים. מה שיסופר בהמשך הוא התולדות של השמים והארץ (מה שהם מולידים) בתהליך הבראם בכלל, ויותר בפרט, ביום בו אלהים עושה ארץ ושמים, מוציא אותם אל הפועל בעולם העשיה.

 

וכל שיח השדה טרם יהיה בארץ (בעשיה, וכלום יש עדיין שם) וכל עשב השדה טרם יצמח, כי אלהים עוד לא המטיר על הארץ, וכי אדם אין לעבד את האדמה (שביצירה, הרי עפר מן האדמה הולך האדם להיווצר). ואד יעלה מן הארץ (בעשיה) והשקה את הגן אשר בעדן (ביצירה), לעוררו.

 

והנהוייצר י-הוה אלהים את האדם עפר מן האדמה, ויפח באפיו נשמת חיים, ויהי האדם לנפש חיהעפר בעולם היצירה; כלומר, צורה גשמית, עבה, ביצירה, ואילו נשמת חיים, הנפש המשכלת, בעשיה תנופח באפיו, והיא תהיה לו הנפש המדברת. נשמת חיים באפיים (אשר בזיעתםבזיעת נשמת חיים שבם, יאכל לחם), ויהי האדם לנפש חיה, כמו כל בעלי החיים להם הוא עצמו קרא בשם. ותמוה, כי נראה שקודם הוא נהיה יותר נעלה ושלם בנשמת חיים שהיא חלק אלוה ממעל ממש, ולעת הסיכום הוא סך הכל נהיה נפש חיה, כמו כל שאר בעלי החיים.

 

עפר מן האדמה = 495

עפר מן האדמה + 1 = מלכות

 

נשמת חיים = 858 = (ברא' ג,כד) אֶת-דֶּרֶךְ עֵץ הַחַיִּים = (שמ' ל,לוקדש קדשים = (יח' יח,כ) הנפש החטאת = (חב' ג,יא) שמש ירח -->
ésto es: el sol en tifEret en ijúd con la luna en Maljút, es la sustancia de nishmát jaím

 

ובא על זה הכלי יקר (רבי שלמה אפרים מלונטשיץ, 1540-1619, פראג), על ויפח באפיו נשמת חיים: "(...) כי נשמת חיים היא הנפש המשכלת הנצחי, צא ולמד מי הנופח ותמצא שזה מדבר בחלק אלוה ממעל, ויאמר אע"פ שנפח ה' באדם נשמת חיים המשכלת מכל מקום ויהי האדם בתחילת הויתו לסתם נפש חיה כשאר בעלי חיים, כי אדם עיר פרא יולד (איוב יא,יב), ועיקר שלימותו תלוי בחריצות השתדלותו וטוב בחירתו כשיפקח עיני שכלו בבואו בימים, אבל בתחילת הויתו אע"פ שכבר נופח בו נשמת רוח חיים מכל מקום אין הנשמה בו בפועל כי אם בכח בלבד, ואם לא ישנס מתני זריזותו לצאת בראש החלוץ ללחום מלחמת ה' הרי הוא נשאר בבהמיותו ונמשל כבהמה. אבל השור או כשב או עז כי ולד באותו יום נברא עם כל שלימותו ואין בו תוספת שלימות", עכ"ל.

 

המותר באדם מן הבהמה הוא החסרון, המשימה, התיקון אליו נקרא האדם על מנת להוציא את נשמתו אל הפועללחבר את צלמו האלוהי באלהים. ועל אותו חסרון נאמרהמקום ימלא חסרונך = 616. "המקום", כלומר אחת משתיים: או שהאלוהים שהוא מקומך מכיוון שאתה בקרבו, הוא, האלוהות תמלא את כליך; או חו"ח המקום כפשוטו, הבלים חולפים במרחב ימלאו את החסרון שלך במילוי לא מתאים, אשר יעכב אותך מן האור אותו נועדת לשדר.

 

עודנו ברבד היצירה. (ברא' ב,ח) ויטע י-הוה אלהים גן בעדן מקדם, וישם שם את האדם אשר יצר. אלהים נטע "גן", מקום מובדל, מעוצב, מתוכנן, "בעדן מקדם" (= 310 = יש, לרמוז שב"יש" הוא ית' נטע את הגן). נטע "גן יש" כבי', גן הממחיש את אשר יש (כאשר רק בעולם העשיה יש, וכל התרחיש שלנו כולו ביצירה), ועוד אינו יש ממש.

 

ויצמח י-הוה אלהים מן האדמה (שביצירה, ממנה העפר אשר שימש חומר גלם ליצירת האדם) כל עץ נחמד למראה וטוב למאכל, ועץ החיים בתוך הגן, ועץ הדעת טוב ורע. כל העצים נמצאים, כנראה, בגן. אמנם עץ החיים ממש "בתוך" הגן. ועץ הדעת טוב ורע מקרה לחוד הוא, נוח לדמותו גם בתוך הגן קרוב לעץ החיים.

 

עץ החיים = 233 (פיב' 13) = זכור

עץ הדעת טוב ורע = 932 = עץ החיים (=233) * 4

 

ונהר יצא מעדן, אשר ביצירה, להשקות את הגן שבתוכו. הגן, מעין המחשה מרוכזת, בנעלם, של מה שהולך לצאת אל הפועל בעולם של עשיה, נמצא בתוך עדן שביצירהכדמות הבריאה כולה המצויה כבי' בתוך הבורא הממלא כל עלמין ומקיף כל עלמין, בחלל הנוצר בעקבות הצמצום. ונהר הוא הקו אשר נטה ית' אל תוך החלל הפנוי כבי' מעצמותו, והיה לארבעה ראשים הם ארבע יסודות: רוח, אש, מים, עפר.

 

שם האחד = 358 = משיח

ושם הנהר = 606 = רות

ושם הנהר השני = 971

ושם הנהר השלישי = 1261

והנהר הרביעי הוא = 575

 

ויקח י-הוה אלהים את האדם = 687 = אל שדי נראה אלי בלוז שמים וארץ  = ויוציאנו הוי-ה א-להינו משם = זרע קודש = את הירדן הזה = שומר מצוה = תזריעע"ב + ס"ג + מ"ה + ב"ן + קס"א +  קמ"ג + קנ"א {ז' מילוי' דזו"ן} = [תהילים פו,ג] חנני אדנ-י כי אליך אקרא כל היום = תרי"ג + בואי כלה {"בואי כלה" היא משל לכוונה במצוות "לשם יחוד קב"ה ושכינתיה" ונאמר לשכינה היא המלכות}

 

וינחהו בגן עדן, לעבדה ולשמרהלעבוד ולשמור את הגן אשר בעדן ביצירה. הוא, שנוצר עפר מן האדמה אשר לוקח בדיוק משם. וצוה על האדם לאכול מכל עץ הגן, ומעץ הדעת טוב ורע לא תאכל ממנו, כי ביום אכלך ממנו מות תמות. משוואה פשוטה: אם תאכל מעץ הדעת, בו ביום, מות תמות.

 

איסור ראשון, מגבלה ראשונה, התחלת החינוך, הקניית צורההנסיך גר בארמון של אביו, הכל חנם, הכל בשפע. יש רק דבר אחד אליו אסור להתפתות, ומהאיסור הזה תלוי כל השאר, כל הברכה הנדיבה, כל הטוב. לאחר שיש כבר איסור המגביל את האדם, המצביע על מוגבלותו לעיניו, מכריז י-הוה אלהים על אשר לא טוב היות האדם לבדו, ומוסיף החלטהאעשה לו עזר כנגדו. בת הזוג כנגד האדם תיעשה לו, ברבד חדש של היפרטות, בעולם העשיה.

 

לא טוב היות האדם לבדו = 561 = כישראל (שהם עם לבדד ישכון) = עלה תאנהאהבה תנצח = סוף מעשה (האדם לבדו בבחי' במחשבה תחילה, אך עדין חייב להוריד את המחשבה לבחי' מעשה) = עזה כמות אהבה = ההופכי הצור אגם מים

 

אעשה לו = 412 = בית, כלומר "בית, עזר כנגדו"

עזר כנגדו = 360 = חלק אלוה ממעל = כמים לים מכסים {מתוך ישע' יא,ט: לֹא-יָרֵעוּ וְלֹא-יַשְׁחִיתוּ, בְּכָל-הַר קָדְשִׁי: כִּי-מָלְאָה הָאָרֶץ, דֵּעָה אֶת-יְהוָה, כַּמַּיִם, לַיָּם מְכַסִּים}: דוקא, העזר דהי' האשה היא לאדם כגוף לנשמה, כמים לים וד"ל

 

אז, (ברא' ב,יטויצר י-הוה אלהים מן האדמה, שביצירה, כל חית השדה ואת כל עוף השמים (שרק נבראו עד כה), ויבא אל האדם (ביצירה) לראות מה יקרא לוכל הנבראים באים אל האדם זוגות זוגות, האדם מחבר להם שם, ומאז נקראים נפש חיה. ונראה כאילו זה צעד הכנה אחרון בדרכם להתפרט עוד יותר ולצאת אל הפועל בעולם העשיה. עוד חלק חשוב בתכלית התרגיל: האדם צריך לגלות, במודע, שלכולם יש עזר כנגדם, והוא בלבד, לבדו. ואז הוא יכמה לעזר כנגדו שכבר מתוכננת לו, רק שלא תצא לפועל בהיעדר כמיהתו.

 

עכשיו שהאדם כמה, הכל מוכן. ויפל י-הוה אלהים תרדמה על האדם,

ויישן = 376 = שלום = מדבר סיני = י-הוה ימלך לעלם ועד = דודאים בשדה = לנצח נצחים = משאלה = נעורים

 

ואז, קפיצה ענקית ברמת הפירוט, קפיצה אל תוך ההוצאה לפועל של הבריאה כולה בעולם העשיה. רגע מרגש נורא. סימן המנצח הוא ויקח אחת מצלעתיו ויסגר בשר תחתנה. עד כה, האדם הוא רק נברא בצלם, ולפתע אנחנו יודעים עליו שיש לו צלעות, ועכשיו נגרע ממנו אחד.

 

ויבן י-הוה אלהים את "הצלע אשר לקח מן האדם" {= 974: היתכן שה"צלע" אשר לקח מן האדם זה תתקע"ד הדורות שקדמוהו ולא התקימו?), "לאשה" (= שאלה). ויבאה אל האדם.

 

עצם מעצמי = 450 = ונִפְקְחוּ עֵינֵיכֶם = (ויק' טו,לג) לַזָּכָר וְלַנְּקֵבָה = (תהי' קנ,ו) כל הנשמה = (תהי' קמח,ט) עץ פרי = (עז' ח,ג) מאה וחמשים = (עז' ח,יח) וַיָּבִיאּוּ לָנוּ כְּיַד-אֱלֹהֵינוּ הַטּוֹבָה עָלֵינו 

ובשר מבשרי. לזאת יקרא אשה כי מאיש לקחה זאת.

על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד, לבשורה אחת יחדיו. "בשר אחד" = 515, כמו שירה, כמו תפלה, כמו דרך ארץ, כמו ואתחנן.

 

ויהיו שניהם ערומים, האדם ואשתו, ולא יתבששו. הם דבקים אחד בשני, הם מסורים אחד לשני. והם תמימים.

כדברי רבי עובדיה ספורנו: כי אז היו כל פעולותיהם וכל איבריהם לעשות רצון קונם בלבד, לא להשיג תענוגות נפסדות כלל, באופן שהיתה פעולת המשגל אצלם כפעולת האכילה והשתיה המספקת, ובכן היה ענין איברים ההם אצלם כמו ענין הפה והפנים והידים אצלנו.

והנחש היה ערום מכל חית השדה אשר עשה י-הוה אלהים. כפשוטולכולם יש שערות, ולנחש אין. ועל מנת להתחדש, הוא מחליף את עורו כולו. הוא ערום, יותר מכל חיה ערומה אחרת, שלפחות יש לה שערות על עורה.

 

הנחש שומע את טענת האשה, לפיה אלהים אמר על עץ הדעת טוב ורע: לא תאכלו ממנו ולא תגעו בו פן תמתון. ויאמר הנחש אל האשה: לא מות תמתון.

הנחש צוחק על התמימות של האשה, והוא מסביר במעט את עצמואם תאכלו מהעץ, מנקודת מבטו של האלהים, אתם תמותו. כמו הנסיך שעובר על מצות אביו ונזרק מהארמון לצמיתות. כמו הבן שיוצא לתרבות רעה ואביו יושב עליו שבעה. מנקדות מבטו של אלהים, רק בגן העדן החיים הם באמת חיים, ואם יגרש אתכם מגן העדן, תהיו לעיניו כמתיםאך לא כן לעיני עצמכם, כי לא מות תמתון; כי ידע אלהים כי ביום אכלכם ממנו ונפקחו עיניכם והייתם כאלהים ידעי טוב ורעכלומר: כפי שהאלהים הוא ביחס לבריאתו האדירה, כן תהיו אתם... ורק לא דייק להוסיף שיהיו כאלהים בעולם צר ועלוב, בו התנאים קשים, והתיקון בו בידי מצוות הרבה.

 

ותרא האשה כי טוב העץ למאכל (העץ!) וכי תאוה הוא לעינים ונחמד העץ להשכיל (להשכיל = 395 = נשמה), ותקח מפריו ותאכל, ותתן גם לאישה עמה ויאכל.

ותפקחנה עיני שניהם וידעו כי עירמם הם, ויתפרו עלה תאנה ויעשו להם חגרת.

 

הם עירומים, פגיעים, חסרי אונים

עירמם הם = 405 = שניהם = (מ"ב יא,חאיש וכליו בידו = (ירמ' יח,כא) מכי {מוכי} חרב במלחמה = (עמוס ז,טו) מאחרי הצאן = (מלא' ג,זבמה נשוב = (דה"ב א,י) ואצאה לפני העם הזה = (תהי' פה,דמחרון אפך = (תהי' פו,טואל רחום וחנון 

 

עלה תאנה =  561 = לא טוב היות האדם לבדו = כישראל (שהם עם לבדד ישכון) = אהבה תנצחסוף מעשה (האדם לבדו בבחי' במחשבה תחילה, אך עדין חייב להוריד את המחשבה לבחי' מעשה) = עזה כמות אהבה = ההופכי הצור אגם מים

 

עולים מ610 (= צלם דמות = ברא אתו = דרכי שלום) ל611 = חגרת 

חגרת = 611 = תורה

שנודע להם שיש חוק והם כפופים לו

 

ברא' ג,ח: קול ה' מתהלך בגן, האדם ואשתו מתחבאים מפני הבתוך עץ הגן

ואשתו = 713 = תשובה

אז, השיח עם אלהים: האשה נתנה לי. והאשה: הנחש השיאני ואכל.

 

ולמסקנות, החוקים החדשים אשר יחולו על שלושתם:

הנחש, יצר הרע המבקש לנחש, המטיל ספק, המבלבל במילים: יהיה ארור מכל הבהמה ומכל חית השדה, על גחנך תלך (שיהיה מכאן ואילך מושפל בתודעת האדם על מה שגרם לו, ויתכן וזו תכלית לכל הסיפור מלכתחילה) ועפר תאכל (שלא יהנה מזממו, שגם אם ישיג הרבה אוכל יהיה לו טעמו כעפר). ואיבה: הוא ישוף את ראשך, את המחשבה של רע, את המחשבה הקטנונית, ואתה תשופנו עקב, אתה תכשיל אותו בעת המעשה, בעשיה שלו, ותהוה לו אתגר לתיקון עצמי, להשלמה עצמית והארת נשמתו, בכך שישופך ראש לגמרי לעד.

 

ומכאן, מתחיל הליך ההיבדלות בין האדם לאשתו, בהכנה להתגלמותם בעשיה:

אל האשה, אל הצד המקבל, המושפע, שבאדם: הרבה ארבה עצבונך והרנך, בעצב תלדי בנים.

ואל אישך תשוקתך והוא ימשל בך: רצוא ושוב של משל ונמשל, באופן של רטט בין השניים.

 

ולאדם: כי שמעת לקול התאוה והפרת את החוק, ונהיית כאלהים יודע טוב ורע, אז ארורה האדמה (ביצירה, ממנה לוקחת) בעבורך, כי מעטת אלוהות בה, ועל כן, תצטרך לרדת למרחב בו תוכל לתקן את האלוהות שבך, את צלם האלוהים שבך, באמצעות עשיה. ארורה האדמה, בעצבון תאכלנה

 

ויעשו להם = 467 = ארורה האדמה

 

בזעת אפיך תאכל לחם: בזעת נשמת החיים שבאפיך

עד שובך אל האדמה כי ממנה לקחת: עד שתתכנס מחדש לעולם היצירה

 

שובך אל האדמה = 414 = אור אינסוף = מקור חיים = ואהבת

 

כי עפר אתה ואל עפר תשוב

 

ברא' ג,כ: ויקרא האדם שם אשתו חוה

נקודת ההיבדלות בין השניים; מעתה, יש לה שם משלה

כי הוא (קרי היא) היתה אם כל חי

כתיב הוא וקרי היא והפועל בנקבה, ללמד על החיבור הפנימי שלא פג

 

הוא היתה אם כל חי = 541 = ישראל

 

המשך תהליך ההתפרטות בעשיה: ויעש י-הוה אלהים לאדם ולאשתו כתנות עור וילבשם. עולם העשיה הוא עולם של הסתר, של לבושים על לבושים, של קליפות עבות הקודמות לפרי.

 

ויאמר י-הוה אלהים הן האם היה כאחד ממנו לדעת טוב ורע

ועתה פן ישלח ידו ולקח גם מעץ החיים ואכל וחי לעלם

 

האדם היה יכול לחיות לנצח בגן עדן, בעולם היצירה. מתוך הנצחיות שהיה מקבל מעץ החיים, היה ניגש לעץ הדעת טוב ורע באופן נכון, ואז תהליך ההתפרטות היה נעשה כולו תענוג.

מעת האכילה האסורה (גילוי הדעת לשירות התאוה), הוא צריך לעבור דרך של תיקון הדעת באמצעות מעשה, על מנת שנשמת חיים שבו תצא אל הפועל. אולי יש עניין שנשמתו סובלת במצרי הגוף ואז מזיעה כשהאדם אוכל. ולאחר התיקון, הנשמה תעטוף את הגוף מבחוץ, תלביש אותו (ושוב כל הסיפור יתרחש ברבד עוד יותר פנימי, בו גוף האדם הוא עולם ונשמתו היא לו לאלהים, וכן הלאה, כי עפר אתה ואל עפר תשוב).

 

וישלחהו י-הוה אלהים מגן עדן לעבד את האדמה אשר לקח משם. ביצירה.

ואז, ויגרש את האדם וגו', אל עולם העשיה.

 

והאדם ידע את חוה אשתו

 

הרי

 

 

 

------------------------------------------

 

Adám perdió el TIEMPO, y es enviado a conquistar  el ESPACIO

 

בעדן מקדם = יש

 

ועץ החיים = 239

בתוך הגן = 486

 

 

{הן} האדם היה כאחד ממנו {לדעת טוב ורע} = 239

ערם = 310 = יש

ידעי טוב = 111

ורע = 276

עצבון = 218 = ביראה

בזעת = 479

אפיך = 111

 

---------

 

590 = שרץ = שפיר = ...

ארורה = 412

האדמה = 55

בעבורך = 300

ויתפרו = 702 = שבת

עלה = 105

תאנה = 456

עלה תאנה = 561

ויעשו להם = 467 = ארורה האדמה

חגרת = 611 = תורה

 

האדם היה כאחד ממנו = 239

 

פן ישלח ידו = 498 = במלכות

ולקח גם מעץ החיים = 460

ואכל וחי לעלם = 251

והאדם ידע את = 541 = ישראל = בעל הכחות

חוה אשתו = 726

 

והנהרות:

 

 

 

 חוה:

חית ואו הה {דהי' בבינה} = 441 = אמת

חית וו הה {דהי' במלכות} = 440 = מת

בערכים משולשים: ח=36 + ו =21 + ה=15 = 72 = חסד

 

אדם:

אלף דלת מם = 625 = הכתר 

אלף דלת מם = 1185

בערכים משולשים: א=1 + ד=10 + מ=145 = 156 = ציון